perjantai 27. helmikuuta 2009

Jalkarannan rantapolku


Polun alku löytyy Korpikodinkadun päästä, jossa on jonkinlainen autojen kääntöpaikka (mutta ei parkkipaikka), Google Maps linkki.


Polkuja lähtee paikalta ainakin kaksi. Oikea on kääntöpaikalta suoraan metsään lähtevä. Polku viettää oikealle, ensin vähän matkaa metsässä ja sen jälkeen kohti järven rantaa. Rannan tuntumassa on tontti jonne menee oma polkunsa, sinne ei ole tarkoitus mennä.

Pituus noin 3 kilometriä. Aika hidas ja tekninen luonteeltaan talvellakin. Muutaman kerran joutuu jumppaamaan pyörän kanssa puiden ylitysten tai alitusten muodossa Rautakankareen hiihtomajan ja Messilän välillä. Jalkautuminen muuten on pakollista muutamassa (vai pitäisikö sanoa useassa) kohdin.

Hyvin ajettava Korpikodinkadun suunnalta aina Rautakankareen hiihtomajalle asti. Hiihtomajalta näin jäiden (varovaisuutta kun kevät etenee) aikaan rantaviivaa seuraten löytää taas uudelleen polulle. Hiihtomajan jälkeen on vähemmän kävelijöitä mennyt Messilän suuntaan, joten polku on vaihtelevasti ajettavaa ja työnnettävää Messilän leirintäalueelle asti. Välillä joutuu taiteilemaan kävellen kallioilla, joilla on paikoin jäätä.

Tämä arvio perustuu talviaikaan. Kesällä polku on todennäköisesti vieläkin haastavampi ajaa joiltakin (suurelta?) osin = runsaasti kivikkoa.

Ei kommentteja: