torstai 22. tammikuuta 2009

myLOGGER ja reitin muokkaus

Mitä tehdä kun myLOGGER sekoilee (käyttäjän virheestä) ja näyttää reitillä olevan sellaista mitä ei pitäisi? Esimerkiksi huomattava poikkeama korkeuskäyrässä.

Alkuperäinen ongelma on tässä tapauksessa mitä ilmeisemmin myLOGGERin käyttäjässä. Lähdin lenkille ja kuten monta kertaa aiemmin, laitoin laitteen pyöräilytakin selkätaskuun. Laite on aiemminkin ollut samassa taskussa eikä ongelmia ole ollut. Laitteen ohjeessa neuvotaan pitämään laite poissa taskuista tai repusta.

Ajelin lenkin ja reittiä tallettaessa korkeuskäyrä näytti huimaa lukemaa: 745m, Lahdessa.




Traxmeetin ohjelmassa reitin editoiminen ei onnistu, mikä on pieni puute ominaisuuksissa.

@trip ohjelmassa reitin editoiminen sen sijaan on mahdollista. Seuraavassa ohje:

Otetaan ensin kopio alkuperäisestä reitistä. Valitaan Track Management oikealta ylähäältä. Valitaan oikea reitti ja vasemmalta ylhäältä Export to GPX nappi. Tallenna esim. työpöydälle. Ohjelma ilmoittaa tallennuksen onnistuneen, ikkunan voi sulkea Exit napista.

1) Valitaan reitti ja reitin editointi, Edit Trip ylhäältä painikkeista tai reitin nimen päällä hiiren kakksonapilla ja valitaan Edit.
2) Valitaan vasemmalta reitin nimen alta Waypoints lehti ja hiiren kakkosnapilla minkä tahansa rivin päällä Show detailed info (jotta nähdään reittimerkkien tarkemmat tiedot, tässä tapauksessa korkeus, Altitude).
3) Selataan reittipisteitä alaspäin kunnes löydetään reittipiste(et), jotka halutaan poistaa.



Kun on päätetty mikä reittipiste poistetaan, klikataan sitä ja valitaan ylhäältä Remove Selected painike. Tämän jälkeen ohjelma poistaa reittipisteen ja päivittää taustalla reitin kartan. Jos halutaan poistaa muita reittipisteitä, selataan jälleen listaa haluttuun kohtaan. Muuten suljetaan ikkuna Exit painikkeesta ja tallennetaan reitti vasemmalta ylhäältä Save & Exit napista.

Reitin osan poistaminen (tässä tapauksessa yhtenäinen poikkeama korkeuskäyrässä) onnistuu valitsemalla hiirellä klikkaamalla ensimmäinen poistettava reittipiste. Sen jälkeen selataan listaa alaspäin kunnes löydetään Altitude saraketta seuraamalla viimeinen normaalista poikkeava reittipiste ja klikataan sitä pitämällä Shift-näppäintä pohjassa. Onnistunut poistettavien reittipisteiden valinta näyttää alla olevan kuvan mukaiselta.



Tämän jälkeen klikataan Remove Selected nappia ja ohjelma poistaa valitut reittipisteet ja päivittää kartan. Tämän jälkeen ikkunan voi sulkea Exit napista. Editoitu reitti tallennetaan vasemmalta ylhäältä Save & Exit napista. Korjattu reitti näyttää tältä.



Nootti itselle: Pidetään se myLOGGER pois taskusta. Korkeusdata meni jossain vaiheessa "rikki". Alku- ja loppukorkeuden ero on kymmeniä metrejä, vaikka lähtö- ja loppupaikka oli sama.

2 kommenttia:

k.rela kirjoitti...

Epäilen kyllä vakavasti, että onko kysymys siitä taskussa säilyttämisessä.

Nimittäin ihan samanlaisella käytöllä juuri tuo mainitsemasi @trip näyttää reitit osapuilleen oikein, kun taas traxmeetin mukaan mennään keskellä metsää jne.

Muutenhan tota Traxmeetin laatusoftaa ei tarvitsisi edes käyttää, mutta ymmärtääkseni tossa @trip:issä ei saa näkyviin esim. kokonaismatkaa (!), mikä tekee siitä kuntoilijalle hyödyttömän.

Anonyymi kirjoitti...

Harmittelin tuota kokonaismatkan puuttumista itsekin, kunnes huomasin että kun valitset reittitietoja ladatessa select template kohdasta sporting style templaten, niin siinä näkyy tarvittavat tiedot.